Mjekësi Interne

Mjekësi Interne

Mjekësia Interne është një degë shumë e gjerë e mjekësisë që merret me diagnostikimin dhe trajtimin e patologjive shumë të ndryshme dhe komplekse, duke i trajtuar ato nga pikëpamja mjekësore, në krahasim me atë më thjesht kirurgjikale.

Çfarë bën Mjeku Internist?

Mjeku Internist me asistencën për pacientët që vuajnë nga çrregullime hepatologjike, autoimune, alergologjike, gastroenterologjike, reumatologjike dhe të gjitha problemet e tjera të mjekësisë së përgjithshme që nuk kërkojnë një qasje kirurgjikale.

Vlerëson gjendjen shëndetësore të pacientit duke marrë parasysh aspektet fizike dhe psikologjike, duke analizuar simptomat dhe shenjat në të gjitha organet dhe më pas duke përshkruar çdo analizë, duke zhvilluar një diagnozë fillestare, duke përshkruar një terapi të bazuar në ilaçe të shumta për të trajtuar sëmundje të ndryshme ose, nëse është e nevojshme, referoni tek një specialist në sektorin më të përshtatshëm.

Cilat janë patologjitë që trajtohen më shpesh nga internisti?

  • Patologjitë e trajtuara nga internisti përfshijnë:
  • Çrregullime të mëlçisë
  • Çrregullime metabolike, hormonale dhe imune
  • Infeksionet
  • Sëmundjet kardiovaskulare
  • Sëmundjet që prekin mushkëritë
  • Sëmundjet e veshkave
  • Çrregullime të gjakut
  • Patologjitë gastrointestinale

Kur të kërkoni një takim me internistin?

Takimi me Mjekun Internist rekomandohet kur keni nevojë për një vlerësim mjekësor të gjendjes suaj psikofizike. Në përgjithësi mjeku i përgjithshëm i referohet një vizite të brendshme pasi të ketë përshkruar tashmë testet që mund të jenë të dobishme për specialistin në vendosjen e një diagnoze.