Laboratori

Laboratori

LABORATORI

Ky shërbim është funksional 24 orë në 24. Me një game te gjere aparaturash dhe staf te specializuar ne laboratori  tone realizohen pjesa me e madhe e analizave te gjakut, biokimike etj.

Gjaku komplet

Ky test, i njohur gjithashtu si CBC, është testi më i zakonshëm i gjakut i kryer. Ai mat llojet dhe numrin e qelizave në gjak, duke përfshirë qelizat e kuqe dhe të bardha të gjakut dhe trombocitet. Ky test përdoret për të përcaktuar gjendjen e përgjithshme shëndetësore, kontrollimin e çrregullimeve dhe vlerësimin e gjendjes ushqyese. Mund të ndihmojë në vlerësimin e simptomave të tilla si dobësia, lodhja dhe mavijosja, dhe mund të ndihmojë në diagnostikimin e kushteve të tilla si anemia, leuçemia, malarja dhe infeksioni.

Koha e protrombinës

I njohur gjithashtu si PT dhe Pro Time, ky test mat se sa kohë i duhet gjakut për të mpiksur. Ky test i koagulimit mat praninë dhe aktivitetin e pesë faktorëve të ndryshëm të koagulimit të gjakut. Ky test mund të kontrollojë anomalitë e gjakderdhjes dhe gjithashtu mund të përdoret për të monitoruar trajtimet me ilaçe që parandalojnë formimin e mpiksjes së gjakut.

Paneli Metabolik Bazë

Ky test mat glukozën, natriumin, kaliumin, kalciumin, klorurin, dioksidin e karbonit, nitrogjenin e ure në gjak dhe kreatininë të cilat mund të ndihmojnë në përcaktimin e nivelit të sheqerit në gjak, elektrolitit dhe bilancit të lëngjeve si dhe funksionin e veshkave. Paneli Metabolik Bazë mund të ndihmojë mjekun tuaj të monitorojë efektet e ilaçeve që po merrni, të tilla si ilaçet për presionin e lartë të gjakut, mund të ndihmojë në diagnostikimin e kushteve të caktuara, ose mund të jetë pjesë e një shqyrtimi rutinë shëndetësor. Ju mund të keni nevojë të agjëroni deri në 12 orë para këtij testi.

Paneli gjithëpërfshirës metabolik

Ky test kombinon Panelin Metabolik Bazë me gjashtë teste të tjera për një vlerësim më gjithëpërfshirës të funksioneve metabolike, me fokus në sistemet e organeve.

Paneli i lipideve

Paneli i lipideve është një grup testesh të përdorura për të vlerësuar rrezikun kardiak. Ai përfshin nivelet e kolesterolit dhe triglicerideve.

Paneli i mëlçisë

Paneli i mëlçisë është një kombinim i testeve të përdorura për të vlerësuar funksionin e mëlçisë dhe për të përcaktuar praninë e mundshme të tumoreve të mëlçisë.

Hormoni stimulues i tiroides

Ky test shfaq dhe monitoron funksionin e tiroides.

Hemoglobina A1C

Ky test përdoret për të diagnostikuar dhe monitoruar diabetin.

Analiza e urinës

Shpesh testi i parë laboratorik i kryer, ky është një test i përgjithshëm i shqyrtimit i përdorur për të kontrolluar shenjat e hershme të sëmundjes. Mund të përdoret gjithashtu për të monitoruar diabetin ose sëmundjet e veshkave.

Kulturat

Kulturat përdoren për të testuar për diagnostikimin dhe trajtimin e infeksioneve. Sëmundje të tilla si infeksionet e traktit urinar, pneumonia, grykët, MRSA dhe meningjiti mund të zbulohen dhe testohen për trajtimin e duhur me antibiotikë.